Schilderen op Jute zakken

Schilderen met acrylverf op gebruikte koffiebonen zakken van jute. Het is een schilderij-serie geworden van rond de acht doeken uit verschillende koffie producerende landen. 

Ik ben altijd op zoek naar inspiratie. Kom je op een mooie zomerdag langs
″CoffeeXperts – Private Label Koffiebranderij″
in Enkhuizen waar de deuren wijdt open staan en de geur van koffie je tegemoed komt. Een grote palet met lege koffiebonen zakken op een hoek in het bedrijf vallen mij direct op. Dan gaat mijn hoofd wel heel snel malen. Schilderen op linnen, katoen, MDF, Houten panelen waarom niet op jute?  Gevraagd of ik twee zakken mag lenen om uit te testen om er op te schilderen. Het resultaat ziet u hier onder.

Nr.201 
″Coffee Brazil″
Abstract
140 x 100
Acryl op Jute (Burlap)

Nr.202
″Coffee Guatemala″
Abstract
140 x 100
Acryl op Jute (Burlap)
(Voor Coffeexperts)

Na wat testen kom je er achter dat anderen het jute-wiel al hebben uitgevonden. Ik wil het dan toch zelf voelen, ruiken, horen wat voor materiaal het is, je moet het zelf beleven. Na het resultaat gepresenteerd te hebben aan Jan Schuitemaker de eigenaar van Coffeexperts heb ik 18 mooie zakken mogen uitzoeken na achterlating van het doek″Coffee Guatelama″

En daarna kon ik los op de zakken.

Copyright © 2021 Besseling Art, Leo Besseling. All Rights Reserved.